وبلاگ شركت ساختماني صاد وبلاگ شركت ساختماني صاد .

وبلاگ شركت ساختماني صاد

انواع گچ ساختماني

گچ ساختماني چيست؟

گچ ساختماني از پختن سولفات كلسيم دو هيدراته‌ حاصل ميشود و گچ ساختماني متشكل از سولفات كلسيم در فاز مختلف هيدراتاسيون است. براي مثال سولفات كلسيم نيمه هيدراته ‌و سولفات كلسيم بدون آب يا انيدريد‌. هنگامي كه چسباننده گچي با آب مخلوط ميشود، از طريق فرآيند گيرش، سبب نگهداري ذرات جامد به همديگر و به صورت يك توده به هم چسبيده ميشود. گچ از جمله مصالح است كه در صنايع ساختمان سازي از اهميت ويژه‌ برخوردار است. گچ به دليل ويژگي‌ كه دارد از زمان‌ قديم در امر ساختمان سازي كاربرد داشته است. در بسياري از ساختمانهاي قديمي مخصوصاً در دوران صفويه كه اغلب آنها در اصفهان موجود است، گچ نقش مؤثري داشته است و گچ كاري و گچبري‌ بسيار زيبايي از آن دوران باقي مانده‌اند. گچ به علت خواص خود از اولين قدم در ايجاد يك بنا كه پياده كردن حدود زمين و به اصطلاح براي ريختن رنگ اطراف زمين مورد نياز است و همچنين تا آخرين مراحل بنا، يعني سفيد كاري و نصب سنگ، باز هم گچ مورد نياز است. حتي در نقاشي ساختمان هم از گچ استفاده ميكنند.

كاربردهاي گچ

در صنعت ساختمان : اندود، سفيد كاري، تميزكاري، پرداخت، گچبري، ملات‌ گچي، آجر، گچ و ماسه، عايق حرارتي و صوتي، ورقه‌ پيش ساخته سقف و كف ديوار، مجسمه سازي

صنعت سيمان : افزايش زمان گيرايي (دير گير). هر چه سيمان زود گير باشد، مشتري پسندتر است.

قالب سازي در صنايع چيني و سراميك : ظروف چيني و قالب وسايل سراميكي.

صنعت شيشه سازي : تنظيم ويسكوزيته مذاب از نظر ميزان اكسيژن حل شده يا نشده.

‌صنعت ريخته گري : توليد گچ نسوز‌

صنعت كشاورزي : كشاورزي، تهيه كود شيميايي، تهويه كننده خاك، تهيه سم‌ شيميايي، تغييراتي كه ژيپس در بخش كشاورزي ايجاد ميكند، شامل موارد زير است. كارخانه بلور گچ ساوه از بزرگترين توليد كنندگان گچ كشاورزي در ايران است. 1- بهبود ساختمان خاك و نرم كردن خاك‌ رس‌. 2- تأمين كلسيم مورد نياز گياهان. 3- خنثي كردن سديم خاكهاي قليايي. 4- زلال كردن آب بركه هاي گلآلود. 5- فعال كردن موجودات ميكروسكوپي. 6- تأمين سولفور مورد نياز گياهان.

پزشكي : باند پزشكي، قالب دندان، تهيه قرص، در حشره كش‌ها و رشد مخمرها، مواد غذايي و داروسازي

صنعت كاغذ سازي : شفافيت كاغذ

صنعت پتروشيمي : خشك كن

صنعت چرم سازي : جدا كننده مواد شاخي از پوست، تهيه سولفات دو سود؛ تهيه اسيد سولفوريك و اكسيد كلسيم؛

پركننده : ‌گوگردزدايي از گازهاي زائد

خواص گچ ساختماني

گچ از ساير مصالح ساختماني سبك تر است.  به عنوان مثال گچ متين داراي وزن مخصوص دانه‌اي آن ۲/۸ و وزن مخصوص آن ۸۵ است. بايد توجه كرد كه سبك بودن گچ يكي از امتيازات آن است. نكته جالب توجه ديگر اين است كه روي سنگ گچ رستني نمي‌رويد و گياهي سبز نمي‌شود.

واكنش در برابر رطوبت

يكي از معايب گچ آن است كه در برابر رطوبت مقاوم نيست و به سرعت آب جذب مي‌كند تا به حالت پايدار خود برسد. هنگامي كه چسباننده گچي با آب مخلوط مي‌شود، از طريق فرايند گيرش، سبب نگهداري ذرات جامد به همديگر (به صورت يك توده به هم چسبيده) مي‌شود.

واكنش در برابر حرارت و صوت

سطوح گچي در برابر انتقال حرارت و همچنين صوت، عايق به حساب مي‌آيند.

جمع شدگي

گچ ساختماني يك درصد افزايش حجم دارد. در نتيجه مسئله منقبض شدن پس از گيرش كه در مورد سيمان مطرح است، در مورد گچ وجود ندارد. براي مثال اگر در ديواري ترك وجود داشته باشد، ميتوان آن را با گچ پر كرد. به همين دليل در گذشته و قبل از دستيابي به فناوري جديد (پوشش رنگ، كاشي، سراميك و) سطوح ساختمان‌ را فقط گچ كاري ميكردند. البته بايد دانست كه سطح گچ به دليل نداشتن سوراخ هاي ريز، يك سطح صاف و بهداشتي است. از همين خاصيت گچ استفاده ميكنند و آن را براي پوشش سطوح وسيعي كه نبايد درز انبساط باشند، به كار ميبرند.

اثر بر فلزات

يكي از خصوصيات گچ اين است كه فلزات را سولفاته ميكند. در نتيجه فلزات نبايد مستقيماً در تماس با با گچ باشند و ‌لازم است پيش از تماس با گچ از پوشش ضد زنگ برخوردار شوند.

محافظ در برابر آتش

يكي ديگر از امتيازات گچ آن است كه در برابر آتش مقاومت ميكند. فرايند مقاومت در برابر آتش با استفاده از گچ چنين است كه فرض كنيد روي يك ستون فولادي با ‌لايه‌اي از گچ پوشيده شده باشد. در صورت آتش سوزي آب تبلور  تبخير ميشود و ‌لايه‌اي از بخار آب روي فولاد را ميگيرد. به عنوان مثال گچ ساوه طلايي در نتيجه با اينكه دماي محيط در اثر آتش سوزي با‌لا ميرود، دماي ستون فولادي تا مدتي روي درجه ۱۰۰ سانتيگراد ‌ميماند و همين مقدار زمان براي رسيدن نيروهاي آتش سوزي و اطفاء حريق كافي است.

مقاومت

مقاومت گچ به مقدار آب موجود در خمير گچ و همچنين به دمايي كه در آن گيرش حاصل مي‌شود، بستگي دارد. مقاومت گچ برخلاف سيمان، به سرعت زياد مي‌شود و بعد ثابت مي‌ماند.

اثر بر خاك

وجود گچ در خاك (حتي تا ۲۵ درصد) از ديدگاه كشاورزي بي ضرر و در مواردي نيز مفيد است. اما از ديدگاه سازه‌اي بيش از چهار درصد گچ در خاك‌ سبب تخريب‌هاي سازه‌اي خواهد شد. گرچه اكثر ‌محققان معتقدند كه ميزان خسارت‌هاي وارد شده با مقدار گچ موجود در خاك تناسب ندارد، اما در اغلب موارد، وجود گچ در خاك موجب مشكلات عمده‌اي در ساخت سازه‌ها و نيز كاهش عمر مفيد آنها مي‌شود.

‌درصد آب مصرفي

سخت شدن ملات گچ در مكان‌هاي نمناك تا چند ماه طول مي‌كشد و در اين صورت مدت مقاومت ملات گچ به‌ تدريج افزايش مي‌يابد. به عنوان مثال در زمان گچ كاري با گچ كوه سفيد سمنان هر چه آب ملات گچ بيشتر باشد زمان گيرش آن افزايش يافته و مقاومت آن بسيار كم مي‌شود. زيرا پس از تبخير آب در توده گچي سوراخ و روزنه‌هايي اضافي ايجاد مي‌شود.

‌گرماي محيط

معمولاً لايه‌هاي گچي مجاور با لوله‌هاي بخاري و شومينه پس از مدتي ترك مي‌خورد. زيرا در اثر گرما به طور مداوم منبسط و منقبض شده و آب خود را به شدت از دست مي‌دهد.

گچ پاششي

پاشيدن گچ به روش سنتي بر روي سطح كار، داراي ضايعات فراواني است و اين امر باعث از بين رفتن محصول و افزايش هزينه اجرا ميشود. اما گچ پاششي يا پليمري داراي امتيازات خوبي در اين زمينه هستند. گچ پاششي از اضافه كردن پليمرهاي خاصي به گچ به دست مي‌آيد. از مزاياي اين گچ ميتوان به موارد ذيل اشاره كرد. اين گچ پس از پاشش توسط دستگاه همانند بتن سخت ميشود.

‌مقاومت در برابر رطوبت

‌گچ پاششي در مقابل حرارت داراي مقاومت بيشتري نسبت به گچ معمولي است. با استفاده از اين گچ، مرحله گچ كاري با گچ و خاك آماده در ساختمان حذف مي‌شود. به علت اين كه اين گچ از مواد افزودني ويژه‌اي برخوردار است، تا ضخامت ۱۰ سانتيمتر بر روي متريال‌هاي مختلف از جمله آجر و بتن قابل اجرا است. در صورتي كه گچ معمولي در ضخامت‌هاي زياد ترك مي‌خورد. ‌اين گچ، ستون‌هاي بتني و فلزي را مستقيماً پوشش مي‌دهد. در صورتي كه گچ معمولي به علت جذب آب پايين بتن يا آهن، چسبندگي كمي با اين متريال‌ها ايجاد ‌كند، ناچار به استفاده از توري مرغي هستيد. ‌سرعت اجراي گچ پاششي نسبت به گچ عادي حدود ۵ برابر است (۲۰۰ متر مربع در روز) و مقاومت فشاري آن بيشتر از ۲ برابر گچ عادي است.

‌امكان استفاده در مناطق مرطوب

‌در اين روش پرت گچ به حداقل مي‌رسد ولي ايراد عمده اين نوع گچ كه باعث عدم استقبال از آن شده هزينه بالاي آن است. گچ پاششي روي متريال‌هاي مختلف از جمله آجر، بتن، فوم، سفال، سيمان، ليكا، هبلكس و و غيره قابل اجرا است. روش گچ‌ كاري با گچ پاششي بيشتر براي فضاهاي بزرگ مقرون به صرفه است. زمان گيرش گچ پاششي براي كارهاي بزرگ و سطوح بيشتر در نظر گرفته شده و با افزودني نگهدارنده آب ( كلوييد هيدروفيل ) از خارج شدن سريع آب محتوي در گچ جلوگيري به عمل مي‌آورد. گچ پاششي نيز داراي انواع مختلفي است. نظير گچ پاششي معمولي، گچ پاششي عايق كاري روي پشم، سنگ و

انواع گچ در گچكاري

گچ گيپتون : كه از تركيب گچ و افزودني‌هاي چسبنده‌اي نظير سريش بدست مي‌آيد. گچ گيپتون به دليل پيوستگي عالي با سطوح بتني نيازي به رابيتس كاري ندارد و ميتوان به صورت مستقيم گچ گيپتون را بر روي سطوح بتن اجرا كرد. سطوح بتني كه بر روي آن ميتوان از گچ گيپتون استفاده كرد شامل سطوح ديوار برشي و تير و ستون بتني در ساختمان است.

‌گچ عاج : داراي دانه بندي بسيار نرم و ميكرونيزه است.

‌گچ مرمر : گچ بدون آب مولكولي است كه با محلول مخلوط شده و مجدداً پخته مي‌شود و در مقابل رطوبت مقاوم است.

كاربرد گچ در صنعت ساختمان

معمولاً از گچ‌ در صنعت ساختمان به عنوان اندود ديوارها و سقف استفاده ميشود. معمولاً گچ خاكي جهت زير كار ( اندود اوليه ) و گچ سفيد به عنوان اندود نهايي ( روي گچ و خاك ) اجرا ميشود. البته گچ داراي كاربردهاي زياد ديگري نظير مصارف پزشكي، مجسمه سازي، توليد قطعات پيش ساخته جهت گچ ‌بري ساختمان، نصب ابزار گچي و گچبري، قالب ‌سازي، ساخت رنگ لعابي و ميباشد.

دامنه كاربرد فرآورده‌هاي گچي شامل گچ‌ ساختماني از پيش مخلوط شده‌اي هستند كه به عنوان مواد نازك كاري در اندود كاري ديوار و سقف داخل ساختمان و همچنين كارهاي تزييني به كار ميرود. اين فرآورده‌ براي برآورده كردن الزامات كاربردي مربوط، با استفاده از افزودني ها يا افزونه ها، سنگدانه ها و ساير چسباننده ها به صورت ويژه‌ تركيب ميشود. اين استاندارد اندود گچي و اندود پايه گچي براي كاربردهاي دستي و ماشيني را نيز، در بر ميگيرد. همچنين اين استاندارد براي چسبانيده‌ گچي كه به طور مستقيم، در محل مصرف ميشوند‌ يا براي توليد بلوك‌ گچي، صفحات گچ برگ كناف يا صفحات روكش دار گچي، براي اندود كاري با گچ الياف دار و سقف پوش هاي گچي مورد استفاده قرار ميگيرند، كاربرد دارد. همچنين اين استاندارد، گچ ساختماني مورد استفاده در آجر كاري را نيز در بر ميگيرد. اين استاندارد، گچ مورد استفاده براي كرم‌ بندي كف را در بر نميگيرد. اين استاندارد آزمون‌هاي مرجع مربوط به خصوصيات فني و ارزيابي انطباق فرآورده‌هاي تحت پوشش را مشخص ميكند. آهك ساختماني (هيدروكسيد كلسيم) را ميتوان به عنوان چسباننده افزودني همراه با گچ مورد استفاده قرار داد. چنانچه چسباننده گچي از اجزاي متشكل فعال اصلي در اندود باشد، در اين صورت اين استاندارد اين نوع اندود را در بر ميگيرد.

انواع گچ توليدي در كارخانه ها

‌گچ‌ داراي انواع مختلفي هستند كه هر كدام كاربرد خاص خود را دارند و شامل موارد زير است.

1- گچ خاك آماده : اين نوع گچ مختص زير كار بوده كه از آن به عنوان لايه اول گچ كاري استفاده ميشود. از پر فروش ترين انواع گچ و خاك آماده ميتوان به گچ و خاك اسپيران محصولي از گروه توسعه گچ متين اشاره كرد.

2- گچ ميكرونيزه : اين نوع گچ را براي سفيد كاري با مش بالا استفاده ميكند.

3- گچ سفيد كاري : از گچ سفيد كاري براي لايه نهايي گچ كاري و پرداخت بهره ميگيرد. از انواع پر فروش گچ سفيد كاري ميتوان به گچ سمنان اشاره كرد. گچ سمنان با برندهاي سمنان جم، درسا، متين، حرير و بارز در بازار به فروش ميرسد.

4- انواع گچ‌ تركيبي : توجه داشته باشيد كه نوع ديگري از گچ‌ وجود دارند كه به صورت تركيبي هستند. در واقع مواد افزودني داشته و عمليات سبك سازي روي آنها انجام شده و به عنوان عايق مورد استفاده قرار مي گيرند كه شامل موارد زير هستند.

5- گچ گيپتون : اين نوع گچ را براي گچ كاري روي بتن استفاده ميكنند.

6- گچ سيوا : بهتر است بدانيد كه از تركيب گچ با مواد افزودني خاص همانند پرليت و مي‌توان گچ سيوا را به دست آورده و از آن به عنوان گچ زير كار استفاده نمود. اين نوع گچ داراي مزيت ‌هاي زيادي است كه مهمترين آن گيرش اوليه و نهايي بالاي آن است كه ميتوان زير كار تميزي را در نهايت ارائه نمود.

7- گچ ساتن : اين نوع گچ هم مانند گچ سيوا تهيه ميشود و از آن به عنوان لايه نهايي گچ كاري ميتوان استفاده نمود و گزينه مناسبي براي سفيد كاري مي باشد. توجه داشته باشيد كه گچ هاي ساتن نه تنها داراي گيرايش اوليه و نهايي هستند، بلكه كاملاً ضد آب بوده و قابليت شست و شو دارند. حتي اين نوع گچ‌ها در برابر رطوبت، خش و ترك هم داراي مقاومت بالايي هستند.

8- گچ پاششي : به گچ‌ پاششي به دليل اينكه پليمر‌ اضافه ميشود، در اصطلاح پليمري هم گفته ميشود كه متخصص گچ كاري با استفاده از دستگاه گچ پاش است. استفاده از دستگاه گچ پاش علاوه بر اينكه سرعت اجراي كار را افزايش ميدهد، باعث به هدر رفتن محصول نشده و هزينه‌ را كاهش ميدهد.

مزيت گچ‌ پاششي

اين نوع گچ‌ بعد از اينكه با استفاده از دستگاه پاشيده شوند، مانند بتن سقف و سخت شده و اين مسئله باعث ميشود تا در برابر رطوبت مقاومت بالايي داشته باشند. اين نوع گچ‌ حتي در مقابل حرارت هم تا حد قابل ملاحظه‌ مقاوم هستند و در ساختمان سازي‌ نوين براي حذف مرحله گچ و خاك از اين نوع گچ استفاده مي‌‌كنند تا در هزينه‌ صرفه جويي شود. مزيت ديگر گچ‌ پاششي اين است كه ميتوان مستقيماً روي خود سازه سقف از آنها استفاده نمود و با سرعت بالا كل سقف را پوشش داد. نكته مهم اين است كه گچ‌ پليمري را ميتوان با ضخامت ۱۰ سانتي متر هم روي آجر و بتن اجرا نمود. البته فراموش نكنيد كه اين قابليت به خاطر مواد افزودني است كه در گچ‌ پاششي وجود دارد و همين مسئله شرط آكوستيك بودن گچ‌ پاششي را تضمين ميكند. در صورتي كه ستون‌ بتني يا فلزي در ساختماني وجود داشته باشد، ميتوان مستقيماً از اين نوع گچ‌ استفاده نمود و كل ستون را به راحتي پوشش داد.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۴۸:۲۰ توسط:مهندس صادقي موضوع:

رابيتس چيست و چه كاربردي دارد

رابيتس چيست؟

امروزه استفاده از سقف كاذب رواج بسيار زيادي در صنعت ساختمان سازي پيدا كرده است و اين سقفها ميتواند انواع مختلفي داشته باشند. رابيتس از جمله پر كاربرد ترين سقف هاي كاذب است كه ميتواند در انواع سقفها استفاده شود. در پاسخ به سوال رابيتس چيست بايد گفت كه رابيتس نوعي توري فولادي است كه ميتواند براي زير سازي گچ كاري در سقف ساختمان ها استفاده شود. رابيتس همانند بسياري از مصالح ساختماني ديگر ميتواند مزيت ها و معايب خاص خود را داشته باشد. در ادامه مطلب به بررسي كامل رابيتس، نحوه و مراحل نصب آن پرداخته ميشود. همانطور كه گفته شد رابيتس در حقيقت به نوعي توري فولادي گفته ميشود كه قبل از گچ كاري نهايي و به منظور زير سازي استفاده ميشود. توري هاي رابيتس ميتواند با استفاده از مفتول ها يا سيم‌ مخصوص به شبكه فرعي متصل ميشوند. براي نگه داشتن رابيتس از ميله هاي افقي و عمودي بر روي سقف استفاده ميشود هرچند كه اگر سطح زيرين رابيتس از جنس چوب باشد نيازي به اين ميله ها نيست و ميتوان از ميخ و منگنه استفاده نمود. در حقيقت رابيتس و راويز كمك ميكند كه سطح زيرين آن به خوبي پوشش داده شود و جذابيت و زيبايي بالايي داشته باشد. اجراي سقف كامپوزيت با رابيتس كاري سقفها بسيار راحت و سريع انجام ميشود و ميتوان به راحتي مصالح آن را تهيه كرد. رابيتس ها ميتواند در دو نوع مسطح و برجسته وجود داشته باشند و هر كدام از آنها ميتواند كاربردهاي متعددي داشته باشند. از كاربرد رابيتس ميتوان به بخش هاي زير در ساختمان اشاره كرد. 1- سقف و ديوار كاذب. 2- نماسازي ساختمان 3- اوپن و آرك آشپزخانه. 4- ترميم ترك هاي ايجاد شده در ديوار ، سقف و نما. 5- سقف شيرواني و آلاچيق. رابيتس محصولي است فلزي كه براي كارهاي تزييني در صنعت ساختمان استفاده مي شود. رابيتس ورقه فولادي مشبك است كه از انواع ورق هاي گالوانيزه گرم تشكيل شده و با استفاده از مفتول هاي گالوانيزه رابيتس بندي به شكل يك لايه به شبكه فرعي متصل مي شود. رابيتس از كشش عرضي و پرس ورق هاي گالوانيزه توليد مي شود و بعد از گذر از مرحله برش آماده استفاده مي شود. از رابيتس در سقف هاي كاذب ، گچ كاري ، گچ بري ، پوشاندن بتن سيماني ، ترميم ترك هاي ساختماني و .. استفاده مي شود.

مزاياي رابيتس چيست؟

رابيتس ها امروزه در بسياري از سقف‌ كاذب مورد استفاده قرار ميگيرند و ميتواند براي پوشش يونوليت سقفي و ساير سقفها كاربرد داشته باشند. از مهمترين مزيت هاي رابيتس 600 گرم ميتوان به موارد زير اشاره كرد : اجراي اين نوع از سقفها ميتواند سرعت بسيار بالايي داشته باشد. تمامي مصالح مورد نياز براي رابيتس كار به راحتي در دسترس افراد قرار دارد. در اجراي رابيتس ميتوان از انواع طرحهاي مختلفي استفاده كرد. با توجه به آنكه رابيتس كاري كار ساده اي است به راحتي ميتوان نيروهاي متخصص پيدا كرد.

1- در دسترس بودن مصالح و نيروي اجرايي رابيتس كاري.

2- سرعت مناسب در اجرا.

3- عدم نياز به نيروي متخصص.

4- استحكام بالا و وزن سبك سازه.

5- حمل و نقل آسان.

6- مقاومت بالا در برابر پوسيدگي به خاطر گالوانيزه بودن.

معايب رابيتس چيست؟

رابيتس همانند انواع سقف هاي كاذب و مصالح ساختماني ميتواند در كنار تمامي مزيت هاي مختلفي كه دارد معايب و ايرادات نيز داشته باشد كه مهمترين آنها شامل موارد زير هستند : براي اجراي رابيتس لازم است كه از مقداري زيادي گچ استفاده شود. هزينه‌ اجراي رابيتس كاري با رابيتس 900 گرم و با توجه به مصرف بالاي گچ بالا بوده و هزينه ساخت را افزايش ميدهد. استفاده از رابيتس و گچ كاري محدوديتهاي جغرافيايي و آب و هوايي دارد. استفاده از رابيتس ميتواند وزن ساختمان را بالا برده و در نهايت هزينه ساخت افزايش پيدا ميكند.

1- دستمزد و مصرف گچ زياد جهت نازك كاري.

2- محدوديت آب و هوايي در گچ كاري.

3- وزن تمام شده سنگين سازه.

4- قيمت بالاي اقلام مصرفي مانند ميلگرد و سيم رابيتس.

5- پرتي بالاي مصالح در اجراي طرح هاي خاص.

6- قيمت تمام شده بالا نسبت به محصولات مشابه مانند كناف.

تقسيم بندي كلي رابيتس

1- بر اساس تعداد ستون :

يك برگ رابيتس از تعداد مشخصي ستون تشكيل شده  كه دليل نامگذاري آن نيز همين است. مثل 13 ستون 11ستون و 9 ستون.

2- بر اساس وزن برگه رابيتس :

يك برگ رابيتس بنا به ضخامت ورقي كه براي ساخت از آن استفاده شده است ، وزن مخصوص به خود را دارد. مثل رابيتس 900 گرم و رابيتس 400 گرم و رابيتس1200 گرم.

انواع رابيتس با توجه به نوع كاربرد

1- رابيتس سبك : رابيتس با وزن 300 تا 600 گرم مثال كاشي كاري.

2- رابيتس متوسط : رابيتس با وزن 600 تا 900 گرم مثال سقف كاذب و اپن آشپزخانه.

3- رابيتس سنگين : رابيتس با وزن900 تا 1300 گرم مثال نماي سنگي ساختمان.

نكات مهم پيش از خريد رابيتس چيست؟

هرچند كه براي توليد رابيتس 1200 گرم استاندارد و قواعد خاصي وجود ندارد اما به صورت كلي اين مصالح به شكل رابيتس‌ ۹ پل، ۱۱ پل و ۱۳ پل توليد ميشوند و ميتواند بر مبناي وزن عرضه گردند. در زمان خريد رابيتس لازم است كه به موارد و نكات مختلفي توجه شود كه مهمترين آنها شامل موارد زير هستند :

1- ميلگرد بايد از جنس فولاد نرم باشند تا به راحتي بتوان آنها را جوش داد.

2- انتخاب و خريد رابيتس بايد متناسب با ميزان فاصله هاي بين نبشي‌ باربر و ميلگرد موجود در سقف انجام شود.

3- براي اتصال توري رابيتس به زير كار بهتر است كه از سيم‌ گالوانيزه استفاده كرد.

4- در زمان حمل و نقل ميلگرد و نبشي‌ بايد توجه شود كه دچار تاب خوردگي نشوند چرا كه در اين صورت نياز به گچ بسيار بيشتري براي مسطح شدن سقف وجود دارد.

قيمت رابيتس

از ديگر مواردي كه در مورد رابيتس بايد بدانيد تعداد ستون است. رابيتس ها معمولا در سه نوع 9 ستون ، 11 ستون و 13 ستون توليد مي شوند. هرچه تعداد ستون هاي بيشتر باشد ، چشمه هاي رابيتس كوچك تر شده و در مصرف گچ صرف جويي شده و نهايتا سازه شما سبك تر مي شود. از كاربرد هاي رابيتس مي توان به رابيتس كاري هاي متداول مانند آرك و اوپن، مجسمه سازي، المان هاي شهري، سقف و ديوار كاذب، سقف شيرواني ، ساخت آلاچيق هاي طرح درخت و... اشاره نمود. قيمت رابيتس همانند قيمت يونوليت، قيمت آهن، قيمت مصالح و ... ميتواند تحت تأثير عوامل مختلفي باشد كه مهمترين آنها شامل موارد زير هستند :

1- نوع آلياژ توليد كننده رابيتس.

2- نوع رابيتس از نظر تعداد پل‌.

3- ميزان و حجم خريداري شده رابيتس.

4- شرايط بازار فلزات و نرخ ارز.

5- وزن رابيتس.

نحوه تشخيص رابيتس با كيفيت چيست؟

بهتر است كه در درجه از فروشنده معتبر و معتمد رابيتس را تهيه نماييد. با اين حال اگر رابيتس را به صورت ايستاده نگه داريد و چند بار به زمين بزنيد مي توانيد از كيفيت آن مطلع شويد. به اين ترتيب كه اگر قلع (تكه هاي نقره اي گالوانيزه) از رابيتس جدا شد و روي زمين ريخت يعني رابيتس شما درجه يك نيست. توضيح بعدي كه مناسب مي دانم در مورد رابيتس عرض نمايم چشمه رابيتس است و موضوع اين است كه رابيتس سنگين تر هميشه بهتر نيست. يا ستون بيشتر هميشه بهتر نيست. به عنوان مثال رابيتس 13 ستون با وزن 800 گرم 3 چشمه  بهتر از رابيتس 900 گرم 13 ستون 2 چشمه است. براي اينكه محصول مورد درخواست شما همان چيزي باشد كه فروشنده به شما ارائه مي كند هميشه رابيتس را به شرط وزن خريداري كنيد. و از فروشنده بخواهيد در فاكتور شما اين موضوع را لحاظ كند. بارگيري رابيتس براي مقادير كم تا 3000 برگ در فروشگاه انجام مي شود و براي مقادير بالا از كارخانه و بدون واسطه بارگيري انجام مي شود.

ابعاد رابيتس چقدر است؟

ابعاد ورقه هاي رابيتس معمولا 240 سانت در 60 سانتي متر است كه در سفارش هاي با وزن بالاي 3 سه تن قابل افزايش يا كاهش بنا به سفارش مشتري است. رابيتس كاربرد هاي متعددي دارد و بسته به نوع كاربرد مي توان از وزن هاي رابيتس 400 گرم تا رابيتس 1300 گرم استفاده كرد به رابيتس هاي با وزن كمتر از 600 گرم رابيتس سبك گفته مي شود و بسته هاي آن 20 عددي مي باشد. به رابيتس هاي بالاي 600 گرم تا 1400 گرم نيمه سبك و سنگين گفته مي شود و بسته هاي آن 10 عددي مي باشد. كارخانه هاي مختلفي در ايران رابيتس توليد مي كنند كه بهترين كيفيت براي كارخانه رابيتس مسعود است و رابيتس هاي حميد ، سينا و ايرانا نيز در بازار موجود است و قيمت مناسب تري دارد.

مراحل رابيتس كاري چيست؟

امروزه ميتوان از انواع مصالح مختلف براي اجراي سقف هاي كاذب استفاده كرد كه رابيتس يكي از مهمترين آنها است. همانگونه كه مراحل نصب و اجراي ديوارهاي تري دي پانل از مراحل مختلفي برخوردار است. در كنار رابيتس معمولاً اقلام زير را نيز نياز است : 1- ميلگرد 10 ساده. 2- سيم رابيتس سيم نجاري. 3- سيم آرماتور يا قالب بندي. رابيتس كاري نيز ميتواند در مراحل مختلفي انجام شود كه مهمترين آنها به شرح زير هستند:

1- نصب ميلگرد آويز

اولين مرحله از نصب رابيتس نصب ميلگرد است. ميلگرد ميتواند هم در داخل سقف دفن شده باشند و هم در اين كه ميتوان در زمان اجراي رابيتس آنها را به سقف و تيرآهن‌ جوش داد. ميلگرد ميتواند بار اصلي سقف كاذب را تحمل كنند. زماني كه ميلگرد در داخل سقف باشند قسمتي از آنها براي نصب رابيتس بيرون از سقف قرار داده ميشود. اين ميلگرد ميتواند در زمان اجراي رابيتس خم شود و در فرآيند جوش كاري به ساير ميلگرد متصل شوند. ميلگرد نبايد بيشتر از ۶۰ سانتيمتر از هم فاصله داشته باشند، البته اين فاصله در سقف هاي سنگين بايد حدود ۳۰ سانتيمتر باشد.

2- نصب توري رابيتس

در مرحله دوم توري‌ رابيتس بر روي ميلگرد قرار ميگيرند و سپس محكم ميشوند. ورقه هاي توري رابيتس ميتواند بر اساس تعداد پلها به انواع مختلفي تقسيم شوند و هر كدام از آنها در سقف هاي مختلفي استفاده شوند. همانطوري كه گفته شد رابيتس از جنس فولاد است و قابليت جوش به فلزات را دارد. زماني كه براي نصب توري به ميلگرد اقدام ميشود بايد تا جاي ممكن از رابيتس‌ 9 ستون ‌يا 13 ستون استفاده كرد تا در زمان گچ كاري شكم ندهد و بتواند وزن بيشتري را تحمل كند. براي نصب توري هاي رابيتس به ميلگرد ميتوان به جاي جوش كاري از مفتول هاي گالوانيزه استفاده كرد. اين مفتول ها ميتواند به خوبي رابيتس را به ميلگرد متصل كنند.

3- گچ كاري

در مرحله سوم كه در حقيقت مرحله پاياني رابيتس كاري است ميتوان بعد از نصب كامل رابيتس اقدام به گچ كاري نهايي كرد. در اين مرحله روي صفحات رابيتس با استفاده از گچ پوشش داده ميشود و اين كار تا زماني كه سطح سقف كاملاً صاف و يكدست شود ادامه خواهد داشت. البته گچ كاري بر روي رابيتس ميتواند يك كار خسته كننده باشد به همين دليل به مهارت و تخصص بالايي نياز دارد. در نهايت بعد از اجراي گچ كاري ميتوان از مصالح ديگري به عنوان نما و تزئين در سقفها استفاده كرد كه يونوليت‌ از مهمترين آنها هستند. يونوليت بسته بندي، يونوليت فشرده، يونوليت سقفي و از جمله انواع يونوليت‌ هستند كه ميتواند در صنعت ساختمان سازي كاربردهاي متعددي داشته باشند.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۳۷:۲۷ توسط:مهندس صادقي موضوع:

پاركت چيست

پاركت چيست؟

پاركت يكي از انواع كفپوش است كه براي پوشاندن كف يك مكان به كار ميرود. در اينجا قصد داريم اطلاعات مختصري درباره انواع كفپوش ها و دليل استفاده از آنها و همچنين اطلاعات كاملي درباره پاركت و انواع كفپوش پي وي سي در اين مقاله ارائه خواهد شد. يكي از اولين مواردي كه هنگام طراحي دكوراسيون بايد را در نظر بگيريم كف ساختمان و كفپوش آن است. اولين موردي كه كاملا به چشم مي آيد و دكوراسيون و رنگ آن را بايد با آن هماهنگ كرد كفپوش ساختمان است. در واقع اگر كف خانه شما سراميك باشد، بايد به يك نوع رنگ و چيدمان وسايل خانه را ترتيب دهيد و اگر كف خانه پاركت لمينت بود بايد به نحوي ديگر محيط را مطابق آن ترتيب دهيد. پس براي اينكه دكوراسيون خانه يا محل كارتان را به طور اصولي درست كنيد اول از همه به كفپوش محيط اهميت دهيد و در انتخاب آن دقت كنيد. يكي از تغييراتي كه حال و هواي محيط خانه را متحول ميكند تغيير دكوراسيون است. شايد بهترين ايده براي تغيير دكوراسيون، انتخاب كفپوش‌ و پاركت‌ شيك و جذاب باشد تا حس مثبتي در محيط هم ايجاد كند. همواره فراهم شدن هماهنگي و نورپردازي‌ دوست داشتني در انتخاب كفپوش تاثير بسزايي دارد.

انواع كفپوش ساختمان

در سال هاي قبل به طور معمول هنگام ساخت، كف زمين را موزاييك ميكردند و روي آن كامل موكت پهن مي كردند و روي موكت فرش مي انداختند. اما به مرور اين طرز ساخت منسوخ شد و جاي آن را كفپوش هاي ديگري مثل سراميك ، پاركت ، پاركت لمينت و ... گرفتند.

پاركت يك نوع ويژه از كفپوش است كه از برش هاي چوب تنه درختان مختلف (كاج ، بلوط و ... ) توليد مي شود. طريقه توليد آن به اين صورت است كه تنه درختان را در اندازه هاي مختلفي برش ميزنند و بعد از عمليات جلا دادن به صورت مستقيم به عنوان پاركت در محل مورد نظر نصب مي شود.

مزاياي پاركت

1- پاركت چون از جنس چوب است به همين دليل داراي تعادل دمايي است و به سرعت سرد و گرم نمي شود و حس خوبي از راه رفتن و نشستن روي آن ميگيريم. ار بهترين برند پاركت توليدي در ايران ميتوان به پاركت آرتا اشاره كرد. پاركت آرتا با دارا بودن تنوع طرح و رنگ و بيش از 30 مدل براي هر سليقه اي مناسب است.

2- پاركت به دليل چوبي بودن از نرمي خاصي نسبت به سراميك و موزاييك برخوردار است و هم به اين دليل هم به دليل گرم بودنش به استخوان هاي بدن آسيب نميزند.

3- طبيعي بودن پاركت اين امتياز مثبت را دارد كه براي ما عوارض شيميايي به همراه ندارد و مطمئن هستيم كه در محيطي كاملا طبيعي زندگي ميكنيم.

4- ماندگاري بالا از ويژگي هاي خوب پاركت است، به شرطي كه از آن درست استفاده كنيم. در واقع پاركت اين قابليت را دارد كه تا چند دهه براي ما كار كند، به شرطي كه به آن آسيب نرسانيم. منظور از آسيب، زدن اشيا نوك تيز به آن، ريختن آب روي آن و تماس دائمي آن با رطوبت است. اگر موارد بالا را رعايت كنيم احتمال خراب شدن پاركت را به حداقل ميرسد.

معايب پاركت

1- پاركت در صورت نصب نادرست و غير اصولي، سر و صداي بدي ايجاد مي كند و همچنين نصب پاركت در مقايسه با ساير انواع كفپوش ساختماني نسبتا دشوار است.

2- رسيدگي به پاركت كمي دشوار است و در صورت خراشيده شدن يا برخورد شي نوك تيز با آن بايد يك بار جلا داده و لاك زده شود تا خسارت وارده جبران و ترميم شود.

3- پاركت در آتش سوزي خطر را دوچندان مي كند، به خاطر اين كه از جنس چوب است و با شعله آتش مشتعل مي شود.

4- آب دشمن پاركت است و بايد در نظر داشت كه پاركت با آب تا جاي ممكن تماسي نداشته باشد، زيرا موجب از بين رفتنش مي شود.

پاركت لمينت

به تدريج و با معرفي پاركت به بازار به مرور كار كردن با آن سخت شد و همچنين هزينه هاي آن طوري نبود كه همه قشر هاي مردم بتوانند از آن استفاده كنند. همچنين پاركت هاي اوليه به علت اينكه از چوب تنه درخت درست شده بودند، از تنوع زيادي برخوردار نبودند و در چند طرح محدود مي شدند، و مشتريان انتخاب هاي زيادي نداشتند. پس به همين منظور پاركت لمينت توليد و راهي بازار شدند. از انواع پر فروش پاركت لمينت در بازار ايران ميتوان به پاركت ايزوفام اشاره كرد. پاركت ايزوفام به دليل هسته HDF مقاوم و همچنين تنوع روكش و لايه رويي مقاوم از بهترين انواع پاركت لمينت موجود در بازار ايران است كه با استقبال گسترده اي نيز مواجه شده است.

مزيت پاركت لمينت نسبت به پاركت چوبي

1- پاركت لمينت نصب آسان تر و سريع تري نسبت به پاركت چوبي دارد و همچنين در نصب آن از چسب استفاده نميشود.

2- در ساخت پاركت هاي لمينت به جاي چوب تنه درختان از HDF يا همان ( چوب متراكم ) استفاده مي كنند، به همين خاطر ضرر كمتري به محيط زيست ميرسد.

3- به واسطه پيشرفت صنعت چاپ، پاركت هاي لمينت را ميتوانيد در طرح ها و رنگ هاي گوناگون سفارش داده و تحويل بگيريد.

4- ايجاد سر و صداي كمتر نسبت به پاركت در هنگام راه رفتن و حركت.

5- قيمت پاركت لمينت نسبت به قيمت پاركت چوبي ارزان تر است.

معايب پاركت لمينت در مقايسه با پاركت چوبي

1- پاركت لمينت نسبت به پاركت، سفت و سخت تر است و به مفاصل و استخوان ها فشار مي آورد. با اينكه در پاركت لمينت، در لايه هاي زيرين از فوم يا كاغذ استفاده مي كنند تا قدري انعطاف و نرمي را بالا ببرند اما باز هم سفتي آن نسبت به پاركت حس مي شود. پاركت وينيفلكس به دليل استفاده از مواد اوليه مرغوب و همچنين لايه روكش مقاوم از نظر استحكام نسبت به ساير انواع پاركت لمينت برتري نسبي دارد. پاركت وينيفلكس با برند VINYFLEX در حال حاضر مقاوم ترين نوع پاركت لمينت در بازار ايران است. همچنين تنوع طرح و رنگ آن زياد است و براي هر سليقه اي مناسب است.

2- پاركت لمينت برعكس پاركت، عمر زيادي ندارد و معمولا پس از چند سال استفاده، عيوب آن نمايان مي شود و بايد عوض شود.

3- امكان ايجاد درز در لابه لاي پاركت لمينت، درصورت نصب غير صحيح.

قيمت پاركت لمينت

براي تعيين قيمت پاركت عوامل مختلفي تاثير گذارند، از جمله : نوع پاركت ، ايراني يا خارجي بودن پاركت ، هزينه زير سازي پاركت ، مساحت مكان مورد نظر براي پاركت شدن. مثلا هزينه نصب پاركت براي جايي كه مساحت 50 متر است متفاوت است با يك مكان 200 يا 300 متري، به همين دليل توصيه مي كنيم قبل از آوردن نصاب پاركت ، با او بر سر قيمت نصب پاركت توافق كنيد. اگر مي خواهيد محيط مورد نظر به بهترين شكل پاركت شود، بايد حتما از زير سازي آن مطمئن شويد. به عنوان مثال پيش از نصب پاركت يشيل زير سازي به خصوص براي اماكن كه ناهمواري در سطح خود دارند يا احيانا سيستم حرارتي شان گرمايش از كف است، لازم است. به اين منظور قبل از عمليات نصب، از نصاب مورد نظر بخواهيد كه هزينه زير سازي محيط را برآورد كند تا براي محاسبه قيمت نصب پاركت چيزي را از قلم نيفتد. براي تعيين قيمت پاركت نوع پاركت نيز تاثيرگذار است.

به طور كلي قيمت پاركت لمينت از پاركت هاي چوبي كمتر است و همچنين به دليل اينكه نصب آسان تري نسبت به پاركت هاي چوبي دارند، هزينه نصب آنها نيز كمتر از پاركت هاي چوبي است. يكي پارامترهايي كه موقع خريد اهميت فراواني دارد قيمت محصول است. تفاوت قيمت پاركت و لمينت زياد است به دليل اينكه در پاركت چوبي از چوب طبيعي استفاده شده است نسبت به لمينت قيمت بالاتري هم دارد. حتي هزينه نصب پاركت گرانتر از لمينت محاسبه ميشود. اين اختلاف قيمت پاركت چوبي و لمينت سبب ميشود تا پاركت به عنوان يك كفپوش لوكس شناخته شود. لمينت حتي از ساير انواع كفپوش‌ مانند سنگ و سراميك هم ارزانتر است.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۳۵:۴۵ توسط:مهندس صادقي موضوع:

تفاوت پاركت و كفپوش پي وي سي

تفاوت پاركت لمينت با كفپوش

تفاوت پاركت لمينت با كفپوش چيست هر كدام چه كارايي دارند و از چه نوع مواد اوليه ساخته شده‌ است و در هنگام نصب چقدر زحمت و دردسر دارند. در واقع به تمام پوشش ساختماني كفپوش گفته ميشود اما در عرف رايج بين مردم هر كجا كه صحبت از كفپوش ميشود منظور كفپوش‌ پي وي سي يا PVC هستند. كفپوش‌ پي وي سي اين روزها در انواع ساختمان‌ تجاري،‌ اداري و گاهي مسكوني كاربرد دارد و شباهتي‌ با كفپوش‌ چوبي هم دارد اما مواد اوليه آن‌ باهم كاملا متفاوت است. پاركت‌ امروزي بيشتر از جنس چوب يا فرآورده‌ چوبي ساخته ميشود.

پاركت لمينت چيست؟

يكي ديگر از انواع كفپوش‌ پرطرفدار لمينت است كه ظاهري جذاب و دوست داشتني مخصوصاٌ در طراحي داخلي ساختمان دارد و بسيار شبيه به پاركت‌ چوبي هستند. هسته اصلي و مغز كفپوش لمينت از HDF است. HDF خود يكي از مصنوعات چوبي است كه از پودر و ضايعات چوب ساخته شده و هرچه چگالي آن بالاتر باشد كيفيت آن نيز بيشتر ميشود. روي HDF را با يك كاغذ دكوراتيو ميپوشند كه انواع طرح‌ مختلفي از چوب دارد. در واقع اين لايه دكوراتيو است كه وظيفه دادن جلوه چوب طبيعي به كفپوش لمينت را دارد. و در نهايت يك لايه پوششي روي همه قرار ميگيرد كه دوام و استحكام كفپوش پاركت لمينت را در برابر ضربه و سايش و رطوبت برعهده دارد. ساختار كفپوش لمينت برخلاف پاركت از چوب طبيعي نيست و به صورت چند لايه اي ساخته ميشود و زيبايي آن در مقايسه با چوب طبيعي كمتر است. اما طرح و نگار چوب را در آن ميبينيد و مزاياي مثبتي نيز دارد. لمينت يك سبكي مدرن است كه براي طرفداران دكور لوكس، جذاب به نظر ميرسد. كفپوش‌ لمينت با اينكه فقط با طرحي از چوب تزيين شده‌ است، از نظر بيننده تفاوت چنداني با پاركت چوبي ندارند. لايه محافظتي برروي اين كفپوش به كار بردند تا از خش خوردگي آن جلوگيري شود. بعضي از انواع لمينت‌ ضد آب هستند و ممكن است كمي هم گرانتر باشند.

كفپوش پي وي سي چيست؟

PVC مخفف Poly Vinyl Chloride پلي وينيل كلورايد است كه با نام كفپوش وينيل نيز شناخته ميشود. اين كفپوش از فيبر ، مواد فشرده PVC و چند لايه ديگر ساخته شده است. پي وي سي ماده اي است  كه در فرآيند پليمريزاسيون از كربن و هيدروژن و كلر تشكيل مي شود و نوعي مواد پي وي سي با مقاومت بسيار بالاي پر كاربرد است كه از مشتقات نفت بدست مي آيد. كفپوش آرتا از جنس پي وي سي تركيبي از فيبر و مواد فشرده PVC و چند لايه ي كاربردي ديگر كه هر كدام مزيت براي آن به شمار ميرود و در زير به آنها اشاره مي كنيم تشكيل شده كه در نهايت محصولي ظريف و زيبا و البته مقاوم را به وجود مي آورند. كفپوش پي وي سي از 3 لايه به شرح زير تشكيل شده است : 1- لايه UV كه كار حفاظت سطح را به عهده دارد. 2- لايه دوم لايه پوششي كه باعث مقاومت كفپوش پي وي سي ميشود. 3- لايه سوم طرح رويه كه به صورت چاپ شده مي باشد و تنوع محصول را رقم ميزند. كفپوش پي وي سي PVC از مقاوم ترين گزينه ها براي ساختمان هاي مسكوني، سرويس هاي بهداشتي و كف بيمارستان و كارخانجات و محيط هاي صنعتي به شمار مي رود. با توجه به امكان چاپ طرح هاي مختلف و متنوع بر روي لايه بيروني و همچنين قيمت ارزان تر نسبت به ساير انواع كفپوش، با استقبال زيادي مواجه شده است.

تفاوت توليد پاركت لمينت با كفپوش پي وي سي

اصلي ترين تفاوت پاكت لمينت و كفپوش در جنس مواد اوليه آن است. كفپوش PVC از نوعي پلاستيك فشرده ساخته شده است كه به آن پي وي سي ميگويند و نوعي پليمري محسوب ميشود. اما پاركت لمينت از جنس الياف فشرده يا اچ دي اف ساخته ميشود كه از مشتقات چوب است. كفپوش وينيفلكس از مشتقات پليمري برشمرده ميشوند. به طور كلي جنس مواد سازنده اين دو محصول به صورت مستقيم در طول عمر و كيفيت و حتي قيمت آنها موثر است. چوب طبيعي و مشتقات آن معمولا قيمت بالاتري دارند و چون پاركت لمينت به صورت لايه ‌لايه ساخته شده است تحت دما و فشار به صورت يكدست جلوه ميكنند اما كفپوش‌ پي وي سي اينطور نيست. كفپوش PVC از جنس وينيل بوده و از انواع كفپوش پي وي سي‌ ارزانتر است

تفاوت ضخامت پاركت لمينت با كفپوش پي وي سي

كفپوش پي وي سي يا PVC به صورت رولي در ابعاد مشخصي عرضه ميشوند و ضخامت آن به ۲ يا ۳ ميل ميرسد. اما پاركت لمينت همواره به صورت تايل‌ مجزا تقسيم ميشوند و ضخامت بين ۸ تا ۱۲ ميليمتر دارند. ضخامت پاركت لمينت بسيار بيشتر از كفپوش رولي است و همين موضوع سبب ميشود تا مقاومت و ماندگاري لمينت بسيار بيشتر از پي وي سي باشد. شكل ظاهري پي وي سي بسيار نازكتر بوده و كاملا قابل تشخيص است.

تفاوت نصب پاركت لمينت با كفپوش پي وي سي

پاركت لمينت از هر چهار طرف زبانه دارد و به صورت كليكي در هم قفل ميشود. يعني در واقع پاركت لمينت مانند پازل در كنار هم روي زمين نصب ميشود. چون چسب استفاده نميشود پس امكان جابجايي در پاركت لمينت وجود دارد و نصب راحت تر صورت ميگيرد. اما كفپوش پليژن با چسب به زمين ميچسبند تا روي زمين ثابت بمانند. رول ‌ها هيچ زبانه ‌اي ندارند و شبيه به پازل هم نيستند. بنابراين قابليت جابجايي هم وجود دارد و به كف ساختمان چسبيده ميشوند. چون كفپوش‌ پي وي سي به دو صورت تايلي و رولي وجود دارند و اگر تايلي هم باشند چسب پشت هر تايل جدا ميشود و روي زمين نصب ميشود. اما كفپوش رولي با چسب مخصوص به صورت جداگانه روي زمين ميچسبد و براي هموار بودن آنها هر دو حالت كفپوش‌ پي وي سي در ابتدا سطح مورد نظر بايد مسطح شده باشد و براي اينكه بعد از چسب زدن يكدست و منظم باشد.

تفاوت پاركت لمينت با كفپوش پي وي سي در مقابل آب

كفپوش پي وي سي چون از مشتقات نفت ساخته شده است در مقابل آب خوردگي و رطوبت پايداري بالاتري دارد. حتي در اماكن‌ مرطوب مانند سرويس بهداشتي، حمام، آشپزخانه با خيال راحت قابل استفاده است. كفپوش PVC گاهي براي پوشش سطوح در مقابل بخار آب يا آب خوردگي به كار گرفته ميشود و مواد زيرين را پوشش ميدهد. بديهي است كه پاركت آرتا چون از مشتقات چوب است نسبت به پلاستيك مقاومت كمتري دارد. البته در لمينت‌ با كيفيت هميشه دو لايه محافظ استفاده شده است كه نقش عايق دارند و از نفوذ آب و رطوبت به سطوح زيرين جلوگيري ميكنند. اما با اين حال پاركت‌ لمينت به ندرت در جاهاي پر رطوبت مانند آشپزخانه استفاده ميشود. در طولاني مدت سطح رويه لمينت اگر دچار باد شود ديگر نميتواند از رطوبت جلوگيري كند.

تفاوت قيمت پاركت لمينت با كفپوش پي وي سي

به هرحال پليمري و پلاستيك در حال حاضر قيمت كمتري نسبت به پاركت لمينت دارد. البته پاركت لمينت بسته به ضخامت و كيفيتي كه دارد و همچنين جنس لايه هاي به كار رفته در آن قيمت‌ متفاوتي دارد. لايه اصلي و مغز پاركت اگر از جنس مرغوب انتخاب شود طول عمر بالاتري دارد. اگر بخواهيم تفاوت پاركت ايزوفام و لمينت و كفپوش را بررسي كنيم بايد در ابتدا درمورد زيبايي صحبت كنيم كه پاركت‌ چوبي هميشه به دليل طبيعي بودن آن زيبايي شگفت ‌انگيز دارند و محيط طبيعي و گرمي را ايجاد ميكنند. لمينت هم چون از مشتقات چوب است نسبت به كفپوش‌ پي وي سي زيبايي بيشتري دارد.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۳۴:۳۶ توسط:مهندس صادقي موضوع:

تفاوت پاركت و پاركت لمينت

پاركت چوبي چيست؟

 پاركت‌ در واقع نوعي كفپوش‌ چوبي است كه زيبايي فراواني دارند و براي اكثر سليقه ها جذاب و دلنشين هستند. پاركت‌ از چوب طبيعي ساخته شده‌ است و فرآيند خاصي براي توليد آن وجود ندارد. شرايط درست كردن پاركت به اين صورت است كه چوب‌ درختان را به الوار تبديل ميكنند و به قطعات كوچك تقسيم ميشوند. بعد از چسباندن پاركت ها، روي آن را لاك و ساب ميزنند. در واقع تفاوت بين انواع پاركت‌ در نوع درختي است كه ساخته ميشوند. يكي از پرطرفدارترين طرح پاركت آرتا طرح چوبي است. طرح چوب به راحتي با ساير لوازم خانه جور ميشود و تنوع رنگ و مدل متنوعي دارد تا گزينه هاي مختلفي هم در اختيار شما بگذارد. بايد به درستي به دكور و محيط دقت كنيد تا در انتخاب نوع و رنگ كفپوش بعد از مدتي دلزده نشويد. ما هم در اين مقاله با شما همراه هستيم تا با كارايي انواع كفپوش پاركت لمينت، پاركت چوبي، سراميكي و با تفاوت پاركت و پاركت لمينت بيشتر آشنا شويد. پاركت‌ زيبايي خاصي دارد به واسطه چوبي كه در آن به كار رفته است جلاي خاصي به محيط ميبخشد و گران قيمت است. اين كفپوش لوكس به تازگي باب شده است و تقريبا از اواخر قرن هفدهم ميلادي در خانه اشراف و ثروتمندان جامعه استفاده ميشد. پاركت‌ چوبي گرما و حس طبيعت زيادي را به خانه شما ميدهند و يك دكور جذاب و سلطنتي را فراهم ميكنند. البته پاركت چوبي معايب هم به همراه دارند كه شايد استفاده از آن چندان به‌ صرفه نباشد و در ادامه به بررسي آن ميپردازيم.

كفپوش پاركت لمينت چيست؟

يكي ديگر از انواع كفپوش‌ پرطرفدار پاركت لمينت است كه ظاهري جذاب و دوست داشتني دارد و بسيار شبيه به پاركت‌ چوبي هستند. هسته اصلي و مغز كفپوش پاركت لمينت از HDF است. HDF خود يكي از مصنوعات چوبي است كه از پودر و ضايعات چوب ساخته شده و هرچه چگالي آن بالاتر باشد كيفيت آن نيز بيشتر ميشود. روي HDF را با يك كاغذ دكوراتيو مي پوشانند كه طرحهاي مختلفي از چوب دارد. در واقع اين لايه دكوراتيو است كه وظيفه دادن جلوه چوب طبيعي به كفپوش پاركت لمينت را دارد. و در نهايت يك لايه پوششي روي همه قرار ميگيرد كه دوام و استحكام كفپوش پاركت لمينت را در برابر ضربه و سايش و رطوبت برعهده دارد. ساختار كفپوش پاركت ايزوفام برخلاف پاركت از چوب طبيعي نيست و به صورت چند لايه اي ساخته ميشود و زيبايي آن در مقايسه با چوب طبيعي كمتر است. اما طرح و نگار چوب را در آن ميبينيد و مزاياي مثبتي نيز دارد. پاركت لمينت يك سبكي مدرن است كه براي طرفداران دكور لوكس، جذاب به نظر ميرسد. كفپوش‌ پاركت لمينت با اينكه فقط با طرحي از چوب تزيين شده‌ است، از نظر بيننده تفاوت چنداني با پاركت چوبي ندارند. لايه هاي محافظتي برروي اين كفپوش به كار بردند تا از خش خوردگي آن جلوگيري شود. بعضي از انواع پاركت لمينت‌ ضد آب هستند و ممكن است كمي هم گرانتر باشند.

تفاوت پاركت و پاركت لمينت چيست؟

1- مقاومت در برابر آب

پاركت‌ چوبي به دليل اينكه از چوب خالص ساخته شده‌ است در مقابل آب واكنش زيادي نشان ميدهند و اگر در آشپزخانه يا در اماكن‌ پر رطوبت استفاده شود امكان پف كردن و برآمدگي درآن زياد است. پاركت لمينت يشيل در مقابل رطوبت و آب خوردگي استقامت بيشتري نشان ميدهد. بنابراين براي اماكن‌ مانند سرويس بهداشتي هم گاهي استفاده ميشود.

2- مقاومت در برابر ضرب خوردگي

پاركت چوبي نسبت به اجسام نوك تيز و افتادن وسايل بسيار حساس بوده و احتمال آسيب ديدن آن زياد است. اگر شما هم كودكان پر جنب و جوش داريد بي خيال استفاده از پاركت‌ چوبي شويد. پاركت لمينت در برابر ضربه و فشار به دليل چند لايه بودن، مقاومت بيشتري نشان داده و كمتر آسيب ميبيند.

3- تفاوت پاركت و پاركت لمينت در ماندگاري و دوام

پاركت چوبي در صورتي كه تمام عوامل خرابي آن را در نظر بگيريد و مراقبت زيادي داشته باشيد بين ۴۰ تا ۸۰ سال عمر مفيد خواهد داشت. اما با توجه به آسيب پذيري بيشتر آن در مقايسه با پاركت وينيفلكس نگهداري آن مشكل تر است. طول عمر كفپوش پاركت لمينت تقريبا ۳۰ سال است اما نگهداري از آن و تميز كردنش راحت تر از پاركت چوبي است ضمن اينكه قيمت بسيار كمتري دارد.

4- تفاوت ظاهري پاركت و پاركت لمينت

همانطوري كه گفتيم پاركت‌ چوبي به دليل زيبايي منحصر به فردي كه دارند معمولا بيشتر مورد توجه قرار ميگيرند و به نظر ميرسد محيط طبيعي و چوبي واقعي تري را در فضا ايجاد ميكنند. جنس چوب طبيعي به دليل رنگ و طرحي كه دارد حس مثبتي را به افراد القا ميكند و زيبايي فراواني دارد. نصب قرنيز نيز زيبايي پاركت را دوچندان ميكند. قيمت قرنيز پي وي سي نسبت به قرنيز ام دي اف ارزانتر است. از هر دو نوع قرنيز پي وي سي و ام دي اف ميتوان پس از نصب پاركت لمينت استفاده كرد. پاركت لمينت هم با طرح‌ گره دار و چوبي جلوه خاص خودش را دارد اما شايد براي هر كسي اين چوب‌ مصنوعي چندان جذابيت نداشته باشد. در واقع اين موضوع بيشتر سليقه اي است و بايد ببينيد در كنار مزايا و معايب ديگر هر كدام و تفاوت ظاهري پاركت و پاركت لمينت، ظاهر كداميك را بيشتر ميپسنديد. كاتالوگ پاركت لمينت شامل طرحهاي بسيار متنوعي است كه همگي چوب طبيعي را تداعي ميكنند.

5- تفاوت پاركت و پاركت لمينت در تعويض و تعمير

در صورت خرابي و آسيب ديدگي پاركت لمينت امكان تعويض قطعه‌ كه آسيب ديده فراهم است اما در پاركت چنين امكاني وجود ندارد و بايد به طور كلي و اساسي تعويض شود.

6- تفاوت پارك و پاركت لمينت در سازگاري محيط‌ زيست

اگر شما هم به محيط زيست اهميت ميدهيد بهترين انتخاب پاركت چوبي است زيرا كه پاركت لمينت به دليل استفاده از مواد تجديد ناپذير رزين و فشرده شدن در توليد، به اين سادگي در طبيعت تجزيه نميشوند اما پاركت‌ چوبي فقط از چوب درختان ساخته شده و به راحتي به طبيعت‌ باز ميگردند.

7- تفاوت پاركت لمينت در تنوع طرح و زيبايي

پاركت‌ به دليل استفاده از چوب طبيعي معمولا تنوع كمتري دارند ولي در عوض زيبايي منحصر به فردي به محيط مي‌‌بخشند و حسي طبيعي و گرمي ميدهند. پاركت لمينت طرح‌ متنوع و رنگ‌ زيادي دارد ولي به هرحال از رويه طرح چوب استفاده شده است و زيبايي كمتري نسبت به پاركت‌ دارد.

8- تفاوت پاركت و پاركت لمينت در تميز كردن و نگهداري

نگهداري و تميز كردن پاركت لمينت كار راحتي است يعني با پارچه مرطوب يا يك تي مي توانيد به راحتي آن را تميز كنيد و نگران ماندن لكه‌ و كثيفي نيستيد. حتي در صورتي كه رنگ و روي پاركت لمينت تغيير كرد و براقيت اوليه خود را از دست داد ميتوانيد با واكس و پوليش پاركت بلا كليك جلوه را به آن بازگردانيد. تميز كردن پاركت چوبي اما متفاوت و سختتر بوده و بايد با مواد خاصي انجام شود تا به سطح چوب آسيب نرسيده و در اثر شستشوي مداوم ورم نكند. البته در صورت كدر شدن چوب ميتوانيد آن را سنباده بكشيد تا دوباره جلاي اوليه را بدست آورد.

9- تفاوت پاركت و پاركت لمينت در نحوه نصب و اجرا

مهمترين تفاوت پاركت و پاركت لمينت در نحوه نصب اين دو است. در نصب پاركت چوبي بايد از چسب استفاده شود كه كثيف كاري زيادي هم دارد و بايد چسب‌ خشك شود. بعد از آن سطح پاركت را ساب ميزنند تا روي آن يك لايه لاك اجرا كنند و تقريبا يك روز پس از نصب و اجرا امكان استفاده از آن و چيدمان وسايل فراهم ميشود.

10- نصب پاركت چوبي نياز به چسب كاري دارد

اما پاركت لمينت نيازي به چسب ندارد و دورتادور تايل‌ به صورت نر و ماده درون هم جا ميگيرند و قفل ميشوند. بنابراين نصب پاركت لمينت سريعتر و بدون كثيف كاري‌ اضافي انجام ميشود. بعلاوه چون چسب به كار نرفته است ميتوان آن را به راحتي درآورد و در جاي ديگر دوباره نصب كرد. مزيت ديگر نصب پاركت اين است كه اگر يكي از تايل‌ به هر دليلي شكست، ترك خورد يا سوراخ شد ميتوان همان يك تايل را جدا كرده و با يك تايل جديد جايگزين كرد بدون آنكه نيازي به تعويض كل كفپوش باشد.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۱۳:۱۳ توسط:مهندس صادقي موضوع:

انواع ايزوگام

بررسي و مقايسه انواع ايزوگام‌ از نظر كيفيت

ايزوگام بر اساس مواد تشكيل دهنده، تعداد لايه ها، نوع روكش و غيره به چند نوع تقسيم مي شوند كه هر كدام كاربردهاي خاص خود را دارد. به عنوان مثال قيمت ايزوگام مورد استفاده در عايق كاري حمام و سرويس بهداشتي با ايزوگام مورد استفاده در پشت بام متفاوت مي باشد. حتي بر اساس شرايط آب و هوايي از انواع ايزوگام هاي متفاوت استفاده مي شود. به عبارت ديگر فرايند توليد ايزوگام هاي مناسب مناطق سردسير و گرمسير با يكديگر متفاوت مي باشد. انواع ايزوگام مي تواند بر اساس نوع مواد اوليه، تعداد لايه، روكش، ضخامت و كاربرد متفاوت باشد. هم چنين ايزوگام ها از نظر كيفيت نيز متفاوت بوده و ارتباط مستقيم با جنس قير، تيشو و لايه پلي استر به كار رفته در آن دارد. بهترين كيفيت ايزوگام مربوط به ايزوگام هاي توليد شده با قير 70-60 پالايشگاهي مي باشد زيرا چسبندگي ايزوگام را افزايش داده و انعطاف پذيري آن را در زمان يخبندان حفظ مي كند.

انواع ايزوگام بر اساس مواد اوليه

1- ايزوگام پليمري (BPP) :  در اين نوع ايزوگام دليجان از قير خالص كه به آن به اصطلاح قير شصت هفتاد (۷۰-۶۰) گفته مي شود استفاده مي گردد.  است. اين قير به طور مستقيم در زمان تقطير نفت خام بدست مي آيد. اين قير در كنار ديگر مواد اوليه مانند پلي اتيلن، پلي استر، تيشو، پودر تالك، نوار آلومينيومي و پوشال گوني پلاستيكي لايه اي محكم را به نام ايزوگام ايجاد ميشود كه از نفوذ هرگونه رطوبت جلوگيري ميكند. از ويژگي هاي ايزوگام هاي پليمري ميتوان به موارد زير اشاره كرد : 1- نداشتن بوي نامطبوع هنگام نصب. 2- چسبندگي بالا به خاطر استفاده از مواد درجه يك. ايزوگام پليمري داراي استاندارد ملي بوده و جزء گروه A عايق هاي رطوبتي محسوب مي شود.

2- ايزوگام دميده (BOF) : ماده ي اصلي براي ساخت اين نوع از ايزوگام‌، قير دميده مي باشد. اين نوع قير از دميدن هواي گرم به مازوت يا نفت كوره اي توليد مي گردد. با تركيب قير دميده، فويل آلومينيوم، تيشو، پلي استر، گوني پلاستيكي و پودر تالك در كوره، ايزوگام دميده ساخته مي شود كه دوام كمتري نسبت به ايزوگام پليمري دارد. يكي از راه هاي تشخيص ايزوگام هاي دميده  بوي نامطبوع آن هنگام استفاده مي باشد كه بويي شبيه گازوئيل ميدهد. ايزوگام شرق يكي از با كيفيت ترين انواع ايزوگام دميده را در ايران توليد ميكند. قير دميده به علت درجه نرمي بيشتر نسبت به قير خالص، به تغييرات دما نيز حساسيت كمتري نشان مي دهد. به همين علت اين ايزوگام در ساختمان سازي كاربرد چنداني نداشته و در اماكن با رطوبت كم و تغيير زياد درجه حرارت مانند اندود كاري، باتري اتومبيل و ساخت ورق هاي پوششي استفاده ميشود.

انواع ايزوگام بر اساس شرايط آب و هوايي

يكي از فاكتورهاي مهم در توليد ايزوگام، در نظر گرفتن شرايط آب و هوايي محل نصب مي باشد. به عبارت ديگر ايزوگام ها براساس اينكه در چه منطقه اي نصب مي گردد به سه دسته ايزوگام سردسير، ايزوگام گرمسير و ايزوگام معتدل و گرمسير تقسيم مي شوند. ايزوگام پشم شيشه ايران با برند LA ايزوگام پشم شيشه ايران با برند LA 4 يكي از بهترين توليد كنندگان انواع ايزوگام مخصوص شرايط معتدل و گرمسيري در ايران است. نوع منطقه آب هوايي روي بدنه ايزوگام نيز درج مي شود كه به صورت  زير روي برچسب ايزوگام چاپ مي شود: 1- ايزوگام نوع C يا ايزوگام ويژه مناطق سردسير. 2- ايزوگام نوع H يا ايزوگام ويژه مناطق گرمسيري. 3- ايزوگام نوع A يا ايزوگام ويژه مناطق معتدل و گرمسيري.

در حقيقت تفاوتي كه در ميان ايزوگام هاي فوق وجود دارد ميزان خاصيت الاستيك (انعطاف پذيري) بين آنها متفاوت است. ايزوگام هاي نوع C بايد از انعطاف پذيري بالاتري برخوردار باشند كه در دماهاي منفي حتي تا 25- ترك نخورده و مقاومت نشان دهند. اما اگر ميزان انعطاف پذيري در ايزوگام هاي نوع C و يا A بالا باشد در گرماي تابستان بيش از حد نرم مي شود لذا اين ايزوگام ها از انعطاف پذيري كمتري برخوردار هستند. از بهترين توليد كنندگان ايزوگام متناسب با شرايط آب و هوايي در ايران ميتوان به ايزوگام بام گستر با شماره ثبت 117 اشاره كرد. برند هايي از قبيل ايزوگام سراپوش دليجان، ايزوگام گيتي گستر دليجان و ايزوگام گلبام محلات به طور تخصصي براي هر سه نوع شرايط آب و هوايي ايزوگام توليد مي كنند.

انواع ايزوگام بر اساس تعداد لايه

1- ايزوگام تك لايه : در ايزوگام هاي تك لايه در كنار پلي اتيلن و قير، از يك لايه پلي استر استفاده شده و لايه تيشو حذف مي گردد. همين امر باعث افزايش انعطاف ايزوگام مي گردد. به همين علت از اين نوع ايزوگام بيشتر در مكانهاي قوسي شكل، محيط هاي هندسي، پي و اطراف شناژ و گوشه هاي ديوار استفاده مي شود. نكته مهم در ايزوگام هاي تك لايه جنس پلي استر مورد استفاده مي باشد كه بايستي از كيفيت بالايي برخوردار باشد تا در زمان استفاده دچار پارگي نگردد. اين نوع ايزوگام ها نسبت به ايزوگام هاي دو لايه از قيمت كمتري برخوردار مي باشند.

2- ايزوگام دو لايه : در اين نوع ايزوگام علاوه بر يك لايه پلي اتيلن، قير و پلي استر، از دو لايه تيشو (الياف شيشه) نيز استفاده مي شود كه به واسطه جذب قير بيشتر استحكام بيشتري به ايزوگام مي دهد. ايزوگام هاي دو لايه به دليل كيفيت و مقاومت بالاتر نسبت به نفوذ آب، براي عايق كردن پشت بام ها استفاده مي گردد. به علت نوع كاربرد، ايزوگام هاي دو لايه بيشترين توليد را به خود اختصاص داده است. ايزوگام سپهر گستر دليجان با شماره ثبت 125 از بهترين توليد كنندگان ايزوگام دو لايه با ضخامت 4 ميليمتر در ايران است. ايزوگام سپهر گستر در دو نوع ساده و فويل دار از پر فروش ترين انواع ايزوگام در ايران نيز محسوب ميشود.

3- ايزوگام سه لايه : ايزوگام هاي سه لايه به دليل قيمت بالا به صورت سفارشي توليد مي گردد و در بازار موجود نيست. اين نوع ايزوگام ها به مراتب از كيفيت، استحكام، مقاومت، طول عمر و چسبندگي بالاتري نسبت به ايزوگام هاي تك و دو لايه برخورداري مي باشند. به علت استفاده محدود اين نوع ايزوگام، خريد ايزوگام سه لايه به صورت سفارشي امكان پذير مي باشد.

انواع ايزوگام بر اساس روكش

1- ايزوگام فويل دار : ايزوگام هاي فويل دار با پرس يك لايه آلومينيوم بر روي سطح بيروني ايزوگام توليد مي گردد. اين روكش آلومينيومي با انعكاس نور آفتاب و اشعه UV خورشيد مانع از گرم شدن بيش از حد ايزوگام شده و طول عمر آن را بالا مي برد. در مناطقي مانند پشت بام ها كه در معرض شديد آفتاب مي باشند اين نوع ايزوگام بيشترين كاربرد را دارد.

2- ايزوگام بدون روكش يا پودري : در ايزوگام هاي بدون روكش يا پودري به جاي لايه آلومينيوم از پودر معدني استفاده مي شود. اين پودر مانع از چسبندگي لايه بيروني ايزوگام مي شود. اين نوع ايزوگام بيشتر براي مناطق دور از آفتاب مانند ديوارها، كف استخرها، كف حمام و سرويس بهداشتي و .... استفاده مي شود. ايزوگام سراپوش با شماره ثبت 242 در حال حاضر در دو نوع روكش پودري و روكش فويل دار توليد و به فروش ميرسد. ايزوگام سراپوش روكش پودري براي سرويس بهداشتي و حمام و استخر و همچنين ايزوگام سراپوش فويل دار براي پشت بام مصرف ميشود.

3- ايزوگام سنگ ريزه اي : در اين نوع ايزوگام لايه بيروني ايزوگام با سنگ ريزه ‌هاي طبيعي پوشانده مي شود و زيبايي خاصي به آن مي بخشد. معمولا از اين ايزوگام هاي سنگ ريزه اي براي عايق كاري نما استفاده ميشود.

4- ايزوگام طرح دار : در اين نوع ايزوگام از فويل هاي آلومينيومي طرح دار و رنگي براي لايه بيروني استفاده مي شود. اين فويل هاي طرح دار علاوه بر افزايش مقاومت ايزوگام در برابر اشعه UV، زيبايي خاصي نيز به اين عايق ها مي دهند. بيشترين طرح هاي پرطرفدار شامل طرح لانه زنبوري، طرح سنگ، طرح چوب، طرح چمن و ... مي باشد. ايزوگام هاي طرح دار هم مي تواند براي جلوه بخشيدن به نماي ساختمان استفاده شود و هم براي كف استخر ها نيز گزينه مناسبي مي باشند.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۱۲:۱۱ توسط:مهندس صادقي موضوع:

كاربرد ايزوگام

ايزوگام چيست؟

همانطوركه در بازار انواع عايق براي حفاظت از هر يك از ساختمان در برابر سرما يا گرما وجود دارد، ايزوگام به عنوان عايق براي پشت بام ها اين روزها گوي سبقت را از ديگر عايق ها ربوده است، زيرا كه امروزه حفاظت از ساختمان در برابر سرما و برف و باران يكي از اصلي ترين دغدغه‌ افراد است. به همين خاطر در اين مطلب قصد داريم شما را با انواع ايزوگام آشنا كنيم و در انتخاب ايزوگام مناسب ياري تان دهيم. براي پاسخ به اين سوال كه ايزوگام دليجان چيست بايد به ساختار ايزوگام توجه نمود. ايزوگام نوعي عايق ضد رطوبت ساخته شده از قير و چندين لايه الياف مصنوعي مي باشد كه به وسيله فرآيندي خواص در كنار يكديگر تشكيل يك لايه كارآمد را مي دهد. اين لايه، از نفوذ آب به لايه هاي زيرين جلوگيري كرده و معمولا بسته به كيفيت مواد اوليه طول عمري حدود 15-5 سال دارد. امروزه ايزوگام ها تنها براي پشت بام نبوده و براي ايزوله كردن فونداسيون، ديوارهاي در معرض بارندگي، سرويس بهداشتي و .... مورد استفاده قرار مي گيرد.

تاريخچه‌ ايزوگام

تاريخچه ايزوگام در ايران به سال 1350 بر ميگردد. ايزوگام در سال 1350 براي اولين بار در ايران توليد شد. با گسترش شهرنشيني و افزايش تقاضا براي ايزوگام، باعث شد در سال 1354 شركت ايزوگام پشم شيشه ايران با برند ايزوران رو به توليد عايق‌ رطوبتي با نام ايزوگام آورد. شركت ايزوران به مرور زمان توسعه يافت. پس از وارد كردن ماشين آلات توليد عايق رطوبتي از كشور ايتاليا، به بهره برداري بالايي رسيد و در سال 1370 توليد ايزوگام را در شهر دليجان بومي سازي نمود. كيفيت بالا و حجم توليد زياد اين محصول در اين شهرستان، باعث شد دليجان به عنوان قطب توليد ايزوگام و ديگر عايق هاي رطوبتي شناخته شود. اما با مطالعه تاريخ، استفاده از يك عايق رطوبتي به قرن ها پيش بر ميگردد. از گذشته اساسي ترين و ابتدايي ترين نياز بشر، ساخت سر پناه بوده است. براي داشتن يك سر پناه امن، نياز بود از نفوذ آب به داخل خانه جلوگيري شود. اكتشافات نشان مي دهد تاريخچه ايزوگام از حدود 3 هزار سال پيش، انسان مواد ضد آب را درك نموده و در بناهاي خود استفاده نموده است. اين مواد از قبيل رزين و قطران طبيعي (معدني) از مواد اصلي براي ضد آب نمودن پايه هاي ساختمان استفاده مي شده است. اما استفاده از قير به عنوان يك عايق رطوبتي در سطح گسترده از اوايل قرن 20 شروع شد. اگرچه قير به عنوان يك عايق رطوبتي عالي بود اما به تنهايي كارايي لازم را نداشت به همين علت همراه با ديگر مواد تقويت كننده مانند پارچه و كاغذ مورد استفاده قرار گرفت. اكنون علاوه بر توليد قير اختصاصي براي عايق كاري، از مواد تقويت كننده كارآمد نيز استفاده مي شود كه مجموع آنها ايزوگام نام دارد.

كاربرد انواع ايزوگام

1- استفاده در صنايع سد سازي، تونل سازي و غيره.

2- صنعت ساختمان (عايق نمودن پي، سرويس حمام و توالت، پشت بام ها و....).

3- عايق بندي پشت بام و ديوار ها.

4- استفاده از صنعت مانند عايق نمودن باتري ها.

آشنايي با انواع ايزوگام

اين روزها با وجود اينكه انواع ايزوگام‌ متنوع كه در بازار وجود دارد، دسته بندي براي ايزوگام‌ كار دشواري است. با اين حال اساساً ايزوگام‌ را بر اساس تعداد لايه‌ به كار رفته در آن ها، ماده ي اصلي تشكيل دهنده و روكش كه برايشان استفاده شده، به دو دسته تقسيم مي كنند. انواع ايزوگام بر اساس ماده اصلي تشكيل دهنده به شرح زير است :

1- ايزوگام پليمري : قير خالص ۶۰ يا ۷۰ درصد ماده اصلي اين نوع ايزوگام است، اين نوع قير خالص از تقطير نفت خام در پالايشگاه بدست مي آيد. به طور كلي مواد تشكيل دهنده ي ايزوگام پليمري علاوه بر قير خالص ۶۰ يا ۷۰ درصد، تيشو، پلي آستر، لايه آلومينيوم، پودر تالك، پلي اتيلن، مواد APP و پوشال گوني پلاستيكي است. روش تركيب و ساخت آن هم بدين گونه است كه همه مواد ذكر شده در بالا توسط دستگاه ساخت پليمر با يكديگر مخلوط مي شوند و سپس پخته مي شوند، ماده اي كه در انتها به دست مي آيد همان شيره ايزوگام يا به عبارتي مايع پليمر است، درآخر ماده ي به دست آمده طي عملياتي تبديل به ايزوگام مي شود. ايزوگام شرق از قير پليمري 70 60 پالايشگاهي درجه يك توليد ميشود و از با كيفيت ترين انواع ايزوگام توليدي در ايران است.

2- ايزوگام دميده : همانطور كه از نام اين ايزوگام پيداست، قير دميده شده ماده اصلي تشكيل دهنده آن است. قير دميده شده از دميده شدن هوا به مازوت يا نفت كوره اي حاصل مي شود، نكته قابل توجه اين است كه اين نوع ايزوگام در مقايسه با ايزوگام پليمري كيفيت كم تر و همينطور عمر كوتاه تري دارد. دليل اين كيفيت پايين هم استفاده از قير دميده شده در آن است، زيرا اين نوع قير در مقايسه با قير خالص داراي درجه نرمي بيشتر، درجه نفوذ پايين تر و حساسيت كمتر نسبت به تغيير دما است. ايزوگام بام گستر دليجان با استفاده از قير دميده يا قير اكسيده با شماره ثبت 117 در ايران توليد ميشود و به دليل كيفيت بالا يكي از پر فروش تترين انواع ايزوگام در ايران است. اين نوع ايزوگام به دليل كيفيت كمتر براي ساخت باتري اتومبيل، ورق‌ پوشش بام و اندود كاري مورد استفاده قرار ميگيرد.

انواع ايزوگام بر اساس روكش به سه دسته تقسيم ميشود :

1- ايزوگام با روكش آلومينيومي : با توجه به آلومينيومي بودن روكش، مناسب ترين نوع ايزوگام براي حفاظت پشت بام ها در مقابل تابش مستقيم آفتاب، نوع آلومينيومي آن است.

2- ايزوگام بدون روكش آلومينيوم : اين نوع ايزوگام به دليل نداشتن روكش، بيشتر به عنوان عايق رطوبتي استفاده مي شود، مانند: پي ها و سرويس‌هاي بهداشتي. ايزوگام سراپوش با شماره ثبت 242 در ايران در دو نوع روكش آلومينيومي و پودري توليد ميشود كه به دليل استفاده از مواد اوليه با كيفيت از انواع پر فروش ايزوگام در ايران است. ايزوگام سراپوش در شهرك صنعتي دليجان توليد ميشود و شركت ساختماني صاد فروش آن در سطح ايران را انجام ميدهد.

3- ايزوگام با روكش سنگ ريزه : اين ايزوگام بيشتر جنبه تزييني دارد و در مكان هايي كه تردد زياد است استفاده مي شود، به دليل رنگي بودن سنگ ريزه هايي كه روي آن وجود دارد، زيبايي خاصي را به وجود مي آورد.

ايزوگام با كيفيت چه ويژگي دارد؟

1- الياف شيشه مورد استفاده از كيفيت بالايي برخوردار است.

2- از قير درجه يك پليمري و در اصطلاح 60/70 پالايشگاهي استفاده شده است.

3- از پلي استر مرغوب استفاده شده است.

4- ايزوگام با كيفيت داراي برچسب ملي استاندارد ايران و استاندارد اروپايي مي باشد. قيمت ايزوگام داراي نشان ملي استاندارد در مقايسه با انواع ايزوگام غير استاندارد بالاتر است. با توجه به كيفيت و دوام ايزوگام استاندارد توصيه ميشود از اين نوع ايزوگام استفاده شود.

5- هر رول ده متري ايزوگام با كيفيت حداقل داراي وزن 37 كيلوگرم مي باشد.

6- مشخصات محصول بر روي بدنه ايزوگام و روي بدنه آن چاپ شده باشد.

7- ايزوگام از بسته بندي مناسب برخوردار باشد.

8- داراي ضمانت نامه هاي مدت دار و همچنين داراي بيمه نامه است.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۹:۱۶ توسط:مهندس صادقي موضوع:

قيمت گچ ساختماني

گچ ساختماني

اين سنگ از مصالح كلسيم دار است و عموما در اقصي نقاط جهان يافت ميشود. در ايران نيز بيشتر در اطراف تهران، كوير مركزي و مشهد گچ ساختماني را استخراج ميكنند. سنگ گچ ساختماني به دو صورت ژپيس كه همان گچ ساختماني خام است و يا به صورت ايندريت كه همان سولفات كلسيم بدون آب است در طبيعت يافت ميشود. دليل اينكه گچ ساختماني به صورت خالص در طبيعت نيست به دليل ميل زيادي كه اين ماده به تركيب با ساير مواد مثل آهك و خاك رس است. گچ ساختماني در صورت خالص بودن بي رنگ است ولي در تركيب با ساير مواد تغيير رنگ ميدهد، در صورت تركيب با آهن و اكسيد آن به رنگهاي زرد روشن، قرمز  و يا كبود و در صورت تركيب با كربن به خاكستري تغيير رنگ ميدهد. ليست قيمت گچ با استفاده از كارخانه هاي مختلف در فروشگاه ساختماني صاد موجود است. با توجه به كارخانه توليدي گچ ساختماني و همچنين برند گچ ساختماني قيمت آن نيز متفاوت است. در حال حاضر گچ ساختماني در دو نوع كيسه 25 كيلوگرمي و 30 كيلوگرمي توليد و به فروش ميرسد.

انواع گچ ساختماني

گچ ساختماني زير كاري يا گچ ساختماني براي تهيه ملات گچ ساختماني و خاك، ساخت بلوك هاي گچ ساختماني، ساخت ملات براي اتصال بلوك هاي گچ ساختماني و به طور كلي براي كارهاي عمومي ساختمان سازي كاربرد دارد. هر كيسه گچ ساختماني 40 كيلويي براي لايه گچ ساختماني و خاك تقريبا 2.8 مترمربع را مي توان گچ ساختماني و خاك كرد. در مورد سفيد كاري در لايه رويه با هر كيسه گچ ساختماني 40 كيلويي حدوداً 112 مترمربع را مي توان سفيد كرد. استان سمنان بزرگترين توليد كننده انواع گچ ساختماني در ايران است. قيمت گچ سمنان در مقايسه با انواع گچ ساختماني توليدي در ايران به صرفه و اقتصادي است. همچنين به علت وجود معادن سنگ گچ ساختماني با كيفيت در استان سمنان انواع گچ ساختماني سمنان از پر فروش انواع گچ ساختماني در ايران است.

گچ ساختماني اندود يا گچ ساختماني پرداخت، داراي دانه هاي ريز تري نسبت به گچ ساختماني است. اين نوع گچ ساختماني براي پرداخت سطح نهايي مناسب تر است و براي پرداخت نهايي بر روي لايه گچ ساختماني و خاك استفاده مي شود

گچ ساختماني مرمري يا گچ ساختماني عاج، براي استفاده از گچ ساختماني در محيط هاي نمناك و مرطوب مناسب است. در قديم براي نماي ساختمان ها از تركيب گچ ساختماني و آهك يا گچ ساختماني و زاج براي ضد رطوبت كردن گچ ساختماني استفاده مي شده است

گچ ساختماني پاششي براي پاشش مستقيم بر روي سطوح مناسب است و مانند گچ ساختماني اندود نياز به يك لايه گچ ساختماني و خاك جهت اجرا ندارد. بهتر است اين گچ ساختماني تا ضخامت حداكثر 13 ميليمتر اجرا شود. سرعت اجراي گچ ساختماني پاششي بيشتر بوده و ماله كشي نهايي با مدت زمان بيشتري قابل اجرا است.

گچ ساختماني و خاك آماده كه از مخلوط گچ ساختماني زير كار و خاك رس معدني به دست مي آيد به عنوان گچ ساختماني زير كار بر روي ديوار سفالي يا ديوار سيماني كاربرد دارد. گچ ساختماني و خاك آماده از خاك رس پخته شده توليد ميشود كه اين مسئله از ترك خوردن لايه گچ ساختماني و خاك بعد از اندود كاري و اتمام پروژه جلوگيري ميكند. قيمت گچ و خاك آماده در مقايسه با گچ ساختماني زير كار به صرفه تر است و از اين رو براي لايه زير كار از اين نوع گچ ساختماني و خاك استفاده ميشود. گچ ساختماني و خاك كيميا از پر فروش ترين برند هاي گچ ساختماني و خاك آماده در ايران است.

گچ ساختماني گيپتون جهت اندود كاري بر روي سطوح بتني استفاده مي شود. همچنين اين گچ ساختماني براي پركردن درزها و ترك هاي روي گچكاري و ترميم بخش هاي آسيب ديده گچكاري مناسب است. گيپتون نام يك برند تجاري گچ ساختماني در آلمان است.

مقايسه گچ ساختماني زير كاري با گچ ساختماني پرداخت

در ادامه در مورد تفاوت ها و شباهت هاي گچ ساختماني زير كاري ( گچ ساختماني ) با گچ ساختماني پرداخت ( گچ ساختماني اندود يا گچ ساختماني رويه ) صحبت خواهيم كرد. در خصوص ويژگي هاي فيزيكي و مكانيكي اين دو نوع گچ ساختماني، هر دو داراي يك ميزان مقاومت فشاري و مقاومت خمشي هستند. همينطور سازمان استاندارد اعلام كرده است كه زمان گيرش اين دو نوع گچ ساختماني مي توانند مشابه يكديگر باشند. اين سازمان گيرش اوليه گچ ساختماني را بين 7 الي 12 دقيقه عنوان كرده است. تفاوت فيزيكي اين دو نوع گچ ساختماني توسط الك نمره 16 مشخص مي شود. براي گچ ساختماني حدود 10 درصد گچ ساختماني بر روي الك نمره 16 باقي مي ماند، اما براي گچ ساختماني روكار يا سفيد كاري اين مقدار حداكثر 1.5 درصد است. يعني گچ ساختماني سفيد كاري به طبع ريز دانه تر از گچ ساختماني زير كار مي باشد. گچ ساختماني ساوه از انواع گچ ساختماني ريز دانه و با كيفيت است كه در زمان پرداخت كار با آن براي استادكار گچ ساختماني كار بسيار راحت است. قيمت گچ ساوه در مقايسه با انواع گچ ساختماني توليدي در ايران قيمت به صرفه اي دارد. در شهر ساوه واقع در استان مركزي دو كارخانه بلور گچ ساختماني ساوه و سپيد گچ ساختماني ساوه از بزرگترين توليد كنندگان گچ ساختماني محسوب ميشوند.

از لحاظ شيميايي، گچ ساختماني پرداخت داراي آب شيميايي كمتري در فرمول خود است. اين بدان معنا است كه درجه پخت گچ ساختماني پرداخت بالاتر از گچ ساختماني زير كار است. هر چقدر ميزان درجه پخت گچ ساختماني بالاتر باشد، گچ ساختماني دير گير تر است. از طرفي هر چقدر گچ ساختماني ريز دانه تر باشد، سطح ويژه گچ ساختماني بيشتر بوده و سرعت گيرش آن گچ ساختماني نيز بيشتر خواهد بود. بنابراين گچ ساختماني پرداخت از لحاظ ريز دانه تر بودن، گيرش سريعتر نسبت به گچ ساختماني زير كار دارد. اما به علت آنكه دماي پخت بالاتري دارد سرعت گيرش آن كم مي شود. به همين دليل است كه استاندارد در خصوص زمان گيرش اين دو گچ ساختماني هيچگونه اظهارنظر و مقايسه اي انجام نداده است.

مورد ديگر آن است كه گچ ساختماني پرداخت داراي درجه خلوص ببيشتر بوده و سفيدتر از گچ ساختماني زير كار است. هرچند كه سازمان استاندارد در اين خصوص چيزي عنوان نكرده و اين مسئله بين گچ ساختماني كارها رد و بدل مي شود.

مزاياي گچ ساختماني

  • خاصيت ازدياد حجم : گچ ساختماني جزء مصالح است كه پس از خشك شدن كاهش حجم پيدا نميكند، بلكه حجم آن اضافه ميشود و به همين علت استفاده از گچ ساختماني در اندود كاري بهترين انتخاب براي ايجاد سطوح صاف است، زيرا پس از خشك شدن و ازدياد حجم تمامي خلل و فرج موجود در سطح زيرين را پر ميكند و اگر به درستي اجرا شود شكاف  و ترك در سطح آن ايجاد نميشود.
  • خاصيت آكوستيك و عايق صوتي گچ ساختماني : گچ ساختماني به دليل جذب صداي خوبي كه دارد مانع انعكاس صوت در فضا خواهد شد به همين دليل بهترين گزينه براي كلاسهاي درس و سالنهاي كنفرانس چه به صوت اندود روي ديوار و چه به صورت تايل در سقف محسوب ميشود.
  • خاصيت رنگ پذيري و رنگ سفيد گچ ساختماني : رنگ سفيد گچ ساختماني به تنهايي جلوه زيبايي به سطح اندود شده ميدهد و همين رنگ سفيد زمينه‌ مناسبي براي رنگ كاري روي آن و رنگ پذيري مناسب سطح زيرين است.
  • مقاومت در برابر آتش : ديوار‌ گچ ساختماني براساس آزمايشات انجام شده ميتوانند به مدت ۲ الي ۳ ساعت در برابر آتش مقاومت داشته باشند به همين دليل گچ ساختماني به عنوان عايق مطلوب در برابر آتش سوزي احتمالي شناخته ميشود زيرا نه تنها مقاومت خوبي دارد بلكه از انتقال حرارت و همچنين سرايت آتش به ديگر فضا جلوگيري ميكند.
  • قيمت مناسب گچ ساختماني : دليل مصرف گچ ساختماني در صنعت ساختمان سازي به هر نحوي از قيمت مناسب آن نيز نشات ميگيرد، زيرا صرفه اقتصادي مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز از اولويتهاي لازم و مهم براي انتخاب آنها است. از انواع پر فروش گچ ساختماني با قيمت مناسب ميتوان به گچ ساختماني متين اشاره كرد. قيمت گچ متين با توجه به كيفيت آن بسيار مقرون به صرفه است. گچ ساختماني متين در استان سمنان توليد ميشود و پر فروش ترين برند گچ ساختماني در ايران است.
  • خاصيت شكل پذيري گچ ساختماني : گچ ساختماني به دليل وزن سبك و همچنين خاصيت شكل پذيري خوبي كه دارد از گذشته تا به حال در گچبري و ساخت انواع اشكال در ساختمانهاي قديمي به عنوان گچبري سنتي مورد استفاده قرار گرفته است. امروزي نيز در طراحي هاي داخلي از گچ ساختماني نه تنها به عنوان اندود بلكه براي ساخت اشكال، تركيببندي و براي فرم دهي سطوح و فضا ها استفاده ميكنند.

معايب گچ ساختماني

گچ ساختماني تحمل نيروي فشاري زيادي را ندارد و از اين رو نميتوان گچ ساختماني را به عنوان عنصر باربر در ساختمان به كار ببريم. گچ ساختماني در برابر نيروي كششي مقاومتي برابر ۵ كيلوگرم بر سانتي مترمربع از خود نشان ميدهد كه براي كاربردهايي به جز باربر بودن در ساختمان كافي است.

مقاومت كم گچ ساختماني در زمان گچ كاري در برابر آب را ميتوانيم به عنوان نقطه ضعف اصلي گچ ساختماني نام ببريم. گچ ساختماني در برابر آب و حتي رطوبت بسيار ضعيف عمل ميكند. به همين دليل از گچ ساختماني در فضاهاي كه در برابر تماس مستقيم آب قرار دارند مثل حمام، سرويس بهداشتي و يا ديوارهاي بيروني كه در معرض آب باران قرار ميگيرند به تنهايي نميتوان استفاده كرد. همين علت باعث شده كه گچ ساختماني در مناطقي با آب و هواي مرطوب و باراني مثل شمال به تنهايي براي سفيد كاري استفاده نشود. گچ ساختماني اگر در برابر رطوبت قرار گيرد طبله بسته و حتي از سطح زيرين خود ( ديوار ) جدا ميشود.


برچسب: شركت ساختماني صاد، فروشگاه ساختماني صاد، سيمان، ميلگرد، كناف ،پاركت،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ساعت: ۰۳:۰۵:۴۸ توسط:مهندس صادقي موضوع: